Lody Koral komentują Mistrzostwa 2018 #tu i teraz

18.06.2018

Zgodnie z tegoroczną strategią marketingową oraz hasłem „Pora na Koral #tu i teraz” ruszyła mundialowa akcja producenta lodów z Nowego Sącza. Specjalnie zaaranżowane studio komentatorskie Korala, relacje na żywo i piłkarski konkurs to tylko niektóre z atrakcji, jakie przygotowała marka kibicom i miłośnikom lodów.

Centralną postacią mundialowej akcji jest brand hero marki, Chłodzimierz, znany z zeszłorocznej odsłony wakacyjnej akcji „Pogromcyupalu.pl” oraz ze Snapchata marki. Jako brand hero, Chłodzimierz aktywizuje miłośników lodów oraz piłki nożnej, oferując im wspólne piłkarskie emocje, RTM-owe relacje z meczów, ciekawostki na temat miejsca mistrzostw i krajów biorących w nich udział.

Veneo_koral_coverchlodzimierz_aktualnosciprasowe_20180618

Komunikacja Mistrzostw #Tu i teraz odbywa się w specjalnie utworzonej i administrowanej przez Chłodzimierza grupie na Facebooku, z wykorzystaniem potencjału marketingowego facebookowych grup dyskusyjnych. Drugą platformą komunikacyjną jest Snapchat, na którym znajdą się materiały zza kulis projektu.

W grupie „Ekipa Chłodzimierza #tuiteraz” będzie można również powspominać dawne edycje mistrzostw w piłce nożnej i przypomnieć sobie kultowe wpadki komentatorów sportowych. Planowany jest również konkurs pełen piłkarskich emocji. Wszystko to za pośrednictwem brand hero, nadającego z piłkarskiego studia Korala, oraz graficznej, uproszczonej postaci Chłodzimierza. W studiu mundialowym #Tu i teraz nie zabraknie oczywiście lodów.

Inne materiały

Lody Koral w wielkim mieście

Kubek Ice Coffee ze składaną łyżeczką pod wieczkiem, lody bez laktozy Freely, Grand Gold z egzotycznymi...

Czytaj więcej

Otylia Swim Cup: przygoda pływacka zakończona

600 dzieci wzięło udział w zawodach pływackich Otylia Swim Cup w Gliwicach w miniony weekend. Oprócz dzieci...

Czytaj więcej

Koral stawia na Granda i Lodowe finezje

Producent lodów z Nowego Sącza, PPL Koral, zaprezentował nowości produktowe 2018 oraz plany marketingowe na...

Czytaj więcej